Cercar en aquest blog

dijous, 8 de febrer del 2018

Matèria Primera

fotos claudi
Tot passejant, fa un parell de dies, per l'arquitectura de l'antiga fàbrica Fabra i Coats, descobreixo, ja que fins aleshores no el coneixia, el Centre d'Art Contemporani de Barcelona Fabra i Coats, i l'exposició "Matèria Primera" que ocupa les seves plantes 1, 2 i 3 fins a l'1 d'abril, i li dedico, naturalment, aquest post.



Exposició col·lectiva "Matèria Primera"

 
Fabra i Coats (Barcelona)
Des del 8 de novembre fins a l'1 d'abril
"Matèria Primera", curada per David Armengol, David G. Torres i Martí Peran, és una proposta expositiva que parteix d'una voluntat de prospecció general de l'actual ecosistema català d'artistes visuals a fi de determinarun mapa possible d'alguns dels projectes i obres més significatius produïts a casa nostraels darrers anys. En aquest sentit, l'exposició, com a fruit d'una labor de prospecció, apunta cap a una mena d'exercici de mineria de la "Matèria Primera" amb la qual operen principalment les estructures, públiques i privades, de recerca, producció, exhibició i mediació d'art contemporani local al nostre país.






En el marc de les premisses d'aquesta prospecció, a "Matèria Primera" el tall d'observació de l'ecosistema local d'arts visuals s'ha centrat en aquells i aquelles artistes que, havent deixat ja -sovint molt enrere- una primera fase emergent de la seva trajectòria, es troben avui en cursde consolidació de les seves carreres artístiques -un curs permanentment inestable i temporalment indefinit en la majoria de casos. Artistes i trajectòries que algunes veus, tot defugint tota adscripció generacional, defineixen com de tram mitjà, a mig camí entre l'emergència local i la consagració internacional.







Artistes participants: Antoni Hervàs, Antonio Ortega, Avelino Sala, Dani Montlleó, Daniela Ortiz, David Bestué, Domènec, Enric Farrés Duran, Erick Beltrán, Ester Partegàs, Jaume Pitarch, Javier Peñafiel, Joan Morey, Joana Cera, Jordi Mitjà, Lúa Coderch, Luis Guerra, Luis Bisbe, Luz Broto, Martí Anson, Mireia Sallarès, Núria Güell, Oriol Vilanova, Patricia Dauder, Pere Llobera, Rafel G. Bianchi, Regina Giménez, Tere Recarens, Xavier Arenós i Yamandú Canosa.




 
Dates
Del 08/11/2017 a l'01/04/2018
Horari
De dilluns a divendres de 9 a 22 h i els dissabtes de 10 a 20.30 h.
Lloc de celebració
 Fabra i Coats – Fàbrica de Creació de Barcelona
C. de Sant Adrià, 20
Barcelona (Barcelonès)
Web de Fabra i Coats








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada