Cercar en aquest blog

diumenge, 14 de maig del 2017

Frederic Amat. Zoòtrop

dibuixos claudi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
La nova exposició ‘Frederic Amat. Zoòtrop’ de la Fundació Catalunya-La Pedrera ocupa avui l'espai natural d'aquest blog, d'acord amb el contingut que la pròpia entitat ha preparat per a tots nosaltres:
 

Frederic Amat (Barcelona, 1952) és un dels creadors més destacats del panorama artístic català contemporani. La seva concepció oberta de l’art l’ha dut a integrar en el seu treball múltiples llenguatges: la pintura, el dibuix, l’escultura, la instal·lació, la performance, la il·lustració de llibres, l’audiovisual, l’escenografia teatral o les intervencions en espais arquitectònics.
 
obres Amat
 


L’exposició «FREDERIC AMAT_ZOÒTROP» presenta una selecció de projectes d’intervenció en espais públics, tant naturals com urbans, sovint vinculats a l’arquitectura, amb l’objectiu de crear un mapa, una topografia, del seu treball, buscant sempre el component poètic que es deriva de totes les seves obres.
El títol de l’exposició, «Zoòtrop», fa referència a la màquina estroboscòpica formada per un tambor giratori, amb uns talls a través dels quals l’espectador pot veure una sèrie de dibuixos que, en girar, sembla que estiguin en moviment. L’exposició, doncs, com un zoòtrop, pretén mostrar diverses facetes de l’obra de Frederic Amat en relació amb l’espai, l’arquitectura, la ciutat i el paisatge.


«FREDERIC AMAT_ZOÒTROP» es divideix en tres apartats gairebé independents que teixeixen una única obra en tres actes que ofereix una excel·lent oportunitat per poder comprendre l’exuberant i original imaginari vital i artístic de Frederic Amat: el primer proposa recuperar la memòria de l’edifici de Gaudí amb una intervenció creada per aquesta ocasió; el segon reuneix una tria personal de l’artista d’obres que remeten al seu univers més íntim; i l’últim presenta una selecció de catorze projectes (alguns realitzats i d’altres no) d’intervenció a l’arquitectura, a la ciutat o al paisatge, com un arxiu d’història natural on conviuen les referències, els croquis del procés creatiu, els making of i algunes peces del resultat final.





Fins al 16 de juliol de 2017







 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada