Cercar en aquest blog

dijous, 11 de maig del 2017

Exposició d’Eulàlia Grau a Riudebitlles


dibuixos claudi











Transcric contingut del correu que m'han enviat des d' HD Riudebitlles en relació a l'exposició "Món Smart" d'Eulàlia Grau:


 
 
Aquest dissabte 13 de maig, a les 20h, us convidem a la Visita comentada a l’exposició MON SMART d’Eulàlia Grau càrrec de l’arquitecta Amèlia Vilaplana.
Hora: 20h
Lloc d’inici: Espai Satan, c/ Nou, 29



Exposició d’Eulàlia Grau a Riudebitlles


L’artista denuncia les contradiccions i perversitats del sistema capitalista, el consumisme i la desigualtat de gènere 

 

Dissabte 29 d’abril s’inaugurava a Sant Pere de Riudebitlles l’exposició “Món Smart”, d’Eulàlia Grau, Eulàlia, que es mostra en tres llocs: l’espai Satan, el casal dels Marquesos de Llió i el molí paperer de cal Xerta.




L’adjectiu anglosaxó smart es pot traduir per intel·ligent, llest, expert... En una època en què tot sembla que és smart: city, house, phone, TV, watch... ¿s’aconseguirà obrir nous espais de participació social que facin possible la transformació real per reflectir la voluntat democràtica de la ciutadania o, per contra, el “Món Smart” serà (o és) un nou mitjà per a les grans corporacions privades que, mitjançant les nostres dades, manté l’ordre i pensa per nosaltres en benefici dels seus interessos econòmics?



L’obra de l’Eulàlia Grau és un document de la societat dels anys 70 del segle passat, temps de control i crisi que presenta aspectes molt incòmodes per les similituds amb el present. És un treball de gran càrrega política i social que qüestiona el model social (imposat) i els mecanismes perversos del sistema per propagar estils de vida i estereotips en el somni d’una vida millor.



Els nous treballs en vídeo que Eulàlia presenta a Riudebitlles continuen denunciant les elits polítiques i econòmiques, el consumisme, l’èxit i el fracàs, la desigualtat de gènere... Documenta debilitats, contradiccions i perversitats del sistema capitalista en els mecanismes de perpetuació més evidents, com ara la policia, l’exèrcit o la presó, i també en altres de més subtils com la família, l’escola i els mitjans de comunicació.


En el seu treball utilitza fotografies procedents dels mitjans de comunicació que re-contextualitza i posa en diàleg per obtenir missatges socials molt crítics. A més de teles emulsionades i serigrafies, també produeix pòsters, insercions en revistes, llibres...




Eulàlia Grau (Terrassa, 1946) ha estudiat cinema i disseny a Barcelona i a Milà; comunicació visual a l’Escola Superior de Belles Arts; sinologia i etnologia a Berlin; elaboració de paper Washi i cal·ligrafia xinesa Shodo al Japó, xinès clàssic i disseny a la Xina; i aplicacions per a la creació de pàgines web a Barcelona. Actualment treballa en la creació de pàgines web com a art.

http://www.eulaliagrau.com/ 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada