Cercar en aquest blog

dilluns, 20 de febrer del 2017

Sok Kan Lai en exposició

dibuixos claudi
Copio la informació que m'ha enviat La GaLeRia de Sant Cugat del Vallès relativa a l'exposició "Pretexts", de l'artista Sok Kan Lai, que s'inaugura divendres que ve, 24 de febrer, a dos quarts de vuit del vespre.




Sok Kan Lai (Hong Kong, 1959), es trasllada ben aviat a Canadà per continuar els estudis.Abans d’instal·lar-se definitivament a Espanya el 1981, fa una estada de tres anys a França. De les exposicions en les que ha participat destaquen les de Sala Parés, Artur Ramon, i Llucià Homs de Barcelona, Anquin’s de Reus, El Carme de Vic, Saragossa i Madrid.

obres Sok Kan Lai

SOK KAN LAI
Pretexts
Exposició: del 24 de febrer a mitjans d’abril de 2017
Inauguració: divendres 24 de febrer a dos quarts de vuit del vespre

A partir del proper 24 de febrer, La GaLeRia presenta la producció pictòrica més recent de l’artista Sok Kan Lai.



S’hi podran veure una vintena d’obres entre dibuixos a llapis i aquarel·les sobre cartró. Les seves temàtiques habituals són les natures mortes o bodegons -de fruites, verdures, objectes,...- que són els pretexts per a treballar allò que realment l’interessa: les composicions i elscolors, la llum i tots els diferents matisos que ofereix.



Sok Kan Lai relativitza la importància del realisme aparent de totes les seves peces, perquè no les mira com el que són sinó com al conjunt de formes i colors que conformen. La seva intenció és aconseguir una equilibrada i harmònica relació de forces entre diferents elements. És un joc d’abstracció: una coliflor ofereix una taca blanca al quadre; un ganivet al costat fa de vector i equilibra el pes d’aquesta taca; un hule o unes estovalles són molt més, es converteixen en un grapat de línies que ajuden a compensar la composició.


A la mostra hi ha un únic retrat, treballat sempre amb aquest esperit investigador i dedicat a Aina, la seva filla.


El llapis grafit i l’aquarel·la són una extensió de la seva mirada.



El procés de treball per capes i gairebé sempre amb llum natural és molt lent i laboriós: s’entreté en els matisos, a encertar el to, el color, els contrastos de llums, grisos i ombres,... aconseguint un magnetisme que
sorprèn l’espectador.


La seva producció és molt limitada perquè dedica mesos a fer cada un dels quadres, que són fragments del seu món. Estan pintats amb una perfecció insòlita, fruit d’un treball lent, molt disciplinat i pacient. La pintura és la seva manera de viure, “La meva obra és una construcció de mi mateixa”, declara l’artista.

http://www.batlleargimon.com/

https://sokkanlai.wordpress.com/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada