Cercar en aquest blog

divendres, 30 de desembre del 2016

Les pintures de Sixena

dbuixos claudi











El MNAC informa:


El Museu Nacional reitera que és impossible traslladar les pintures de Sixena de manera provisional sense danyar-les i alerta que la documentació aportada pel Govern d’Aragó no compleix les condicions mínimes exigibles.


El Museu Nacional d’Art de Catalunya ha presentat al Jutjat de Primera Instància núm. 2 d’Osca la resposta al requeriment efectuat en l’auto del 2 de novembre mitjançant el qual es despatxa l’execució provisional de la sentència sobre les pintures de Sixena. 



El museu recorda que es tracta d’una sentència provisional que pot ser revocada, i per tant qualsevol mesura que s’adopti ha de ser reversible. Recorda també que actua com a entitat de dret públic i que la seva missió és preservar el Patrimoni Històric. La conservació de les pintures és la seva màxima prioritat. 



L’escrit alerta, una vegada més, sobre la impossibilitat de traslladar les pintures sense danyar-les. El Museu Nacional es basa en els diferents informes científics que assenyalen la seva extrema fragilitat i els greus riscos que suposaria qualsevol moviment. També alerta sobre la insuficient i imprecisa informació que el Govern d’Aragó ha facilitat sobre l’estat real i les condicions de la sala capitular. 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada