Cercar en aquest blog

dimecres, 7 de setembre del 2016

Ramon Llull i l’encontre entre cultures

dibuixos claudi
Recullo contingut del correu que m'han enviat des del Museu de Lleida, amb Ramon llull com a gran protagonista!


Ramon Llull i l’encontre entre cultures
Raimundus christianus arabicus
Museu de Lleida
Del 7 de setembre al 30 d’octubre de 2016


L’exposició Ramon Llull i l’encontre entre cultures. Raimundus christianus arabicus, que es podrà veure al Museu de Lleida del 7 de setembre al 30 d’octubre de 2016, és una producció itinerant de l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) que es va crear per commemorar el 700 aniversari de la mort de Ramon Llull, filòsof, escriptor i intel·lectual universal de la cultura catalana. La mostra s’inclou en els actes de l’Espai Cultura 2016, una iniciativa dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida.


L’exposició, comissariada pel professor de la Universitat de Barcelona, Albert Soler, fa un recorregut per la vida i l’obra del pensador mallorquí Ramon Llull i està dividida en 10 àmbits que parlen del context mediterrani medieval en què va viure Llull, passant per la informació sobre el propi personatge, fent un recorregut pel seu projecte missional, intel·lectual i polític, per acabar mostrant la increïble difusió que Ramon Llull ha tingut a Europa des de la seva mort. La singularitat de l’exposició del Museu de Lleida és el conjunt d’objectes que s’hi mostraran, alguns dels quals mai exposats abans.


Pel que fa a la relació de Ramon Llull amb Lleida, tot i que no hi ha documentació que el filòsof mallorquí trepitgés mai terres lleidatanes, sí que sembla evident que les seves idees hi van arribar i deixen petjada a l’Estudi General de Lleida, la primera universitat de la Corona d’Aragó, fundada pel rei Jaume II l’any 1300.

 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada