Cercar en aquest blog

dijous, 8 de setembre del 2016

La "racionalitat orgànica" de Cristina Almodóvar

dibuixos claudi









La Fundació Setba s'activa i ens informa de les seves activitats expositives més immediates:



Racionalitat orgànica                            #racionalitatorganica   
Del 16 de setembre al 12 de novembre de 2016

obres cristina


Primera individual de la prestigiosa artista Cristina Almodóvar a Barcelona. El proper dijous 15 de setembre, la Fundació Setba inaugura Racionalitat orgànica, la primera exposició individual, a casa nostra, d’aquesta escultora madrilenya que s’està fent un lloc a les millors col·leccions d’Europa.



La galeria de la Plaça Reial veurà brollar la natura, convertida en ferro, paper o nylon, dels terres hidràulics que caracteritzen aquest espai. Un joc entre plàstica i arquitectura que no deixarà indiferent el visitant.


Racionalitat orgànica busca endinsar-se en l’escultura d’aquesta artista, fent un recorregut per les diverses sèries que han anat component la seva obra: Levitat, Cicles, Fràgil, Transformacions, Vanitas, títols que mostren realitats naturals en constant canvi.
Des d’un plantejament formal que uneix sensibilitat i solidesa, l’autora crea un univers on la fragilitat s’associa a la consistència, fent una interpretació de la natura amb observació i sentiment, descripció i pensament. D’aquesta forma, la utilització del ferro sorgeix com una necessitat dins la seva obra escultòrica. El ferro és un material dur, però extremadament sensible en la seva manipulació. A partir d’un minuciós tractament, les peces de la Cristina Almodóvar adquireixen una sòlida delicadesa.
 
  
L’artista incorpora, juntament amb el ferro, diversos materials com el paper, l’acer, el metacrilat, el nylon... i els dota d’una sensibilitat comú que fan que la seva obra sigui recognoscible dins de la seva diversitat, mostrant en tot moment la tensió existent entre l’orgànic i l’inorgànic.
 
 
 
Cristina Almodóvar (Madrid, 1970), muestra su particular visión de la Naturaleza a través de esculturas e instalaciones que trasladan al espacio expositivo la sensación de contemplación que se produce en el entorno natural. La sutileza de momentos efímeros queda plasmada, como si el tiempo se parara, en delicadas piezas, que son casi poesías visuales en la linea de los “haikus” japoneses.
 
 
 
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada