Cercar en aquest blog

dijous, 25 d’agost del 2016

La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 s'exposa

dibuixos claudi
La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859  presentarà el dimarts, 30 d'agost,  les exposicions "Antic Egipte i teixits coptes de Montserrat" i "Les veus del tèxtil, que s’inauguraran el dijous 1 de setembre a les 20 h i comptaran amb la intervenció del Pare Abat de Montserrat Josep Maria Soler, juntament amb representants de les entitats organitzadores i de la Generalitat de Catalunya.







Antic Egipte i teixits comptes de Montserrat

Els teixits coptes són testimonis de les cultures que han habitat a Egipte entre els segles III aC i XII dC. Copte, en grec, vol dir "egipci", i és que en cada període de la història d'Egipte entre aquests segles, l'art copte ha anat adaptant i integrant els elements característics de les diferents cultures: dels grecs, els romans i els primers cristians, i finalment els musulmans.
Per primera vegada a Catalunya, podem observar bona part d'aquests testimonis procedents de la col·lecció de teixits coptes que el Dr. Roca Puig (1906-2001) llegà a l'Abadia de Montserrat i que ara es mostren a l'Espai Cultura Fundació Sabadell 1859.
 
  
Les veus del tèxtil

La mostra, amb afany divulgatiu i de preservació del patrimoni immaterial de Sabadell, és representativa de tots els actors implicats en el sector: empresaris, teòrics, cosidores, nuadores, viatjans, filadores, tintorers, administratius, entre molts d'altres, que han volgut donar fe de la seva experiència vital.
 
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada