Cercar en aquest blog

dimecres, 29 de juny del 2016

El so de la llum. Mompou & Gaudí

dibuixos claudi
La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 informa:




Darrera oportunitat per gaudir d’una visita comentada al voltant de l’exposició El so de la llum. Mompou & Gaudí, a l'Espai Cultura Fundació Sabadell 1859.

Marc Llimargas
 
Diumenge 3 de juliol a les 12 h, el músic i comissari de l’exposició Adolf Pla serà l’encarregat de fer aquest últim recorregut comentat al voltant del diàleg entre l’obra de Gaudí i Mompou.


  •  La mostra, oberta fins el proper 24 de juliol, està impulsada per la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859.
  • Compta amb la col·laboració de la Fundació Frederic Mompou, la productora musical em&art, la Biblioteca de Catalunya i del celler Jané Ventura.
 

L’exposició
L’exposició és una proposta d'Adolf Pla i el fotògraf Marc Llimargas. Dos creadors actuals que contemplen conjuntament dos creadors del passat. Pla ha estudiat i ha interpretat l'obra de Mompou, i Llimargas ha fotografiat reflexivament les obres de Gaudí.

Marc Llimargas
 

La trobada Pla/Llimargas propicia un diàleg a l'entorn dels elements creatius compartits per Mompou/Gaudí. Mompou (1893-1987) pertany a la generació de músics de les primeres dècades del segle XX i va viure els difícils anys de la guerra i la postguerra. Gaudí (1852-1926) va viure la Renaixença i és el màxim representant del modernisme arquitectònic català, amb una activitat que s'estén des de les darreres dècades del segle XIX fins a les primeres del XX. Malgrat pertànyer a diferents generacions i contextos culturals, i malgrat dedicar-se a disciplines artístiques diferents, Mompou i Gaudí van compartir la ciutat de Barcelona i la llum mediterrània.

Marc Llimargas
 

Pla i Llimargas ens mostren, a través d'una proposta artística els vincles que descobreixen entre els dos creadors, tant en la concepció de l'art com en les fonts d'inspiració. La figura de Mompou és el fil conductor d'aquesta exposició. A través de documentació personal -cedida gentilment per la Fundació Frederic Mompou i que inclou alguns materials inèdits-, un espai biogràfic previ per situar-nos en la personalitat i l'obra del músic. Després, imatges de gran format, partitures, grafismes i aforismes proposen el recorregut pel món estètic de Mompou i Gaudí.

Marc Llimargas

Paral·lelament a la mostra, a més de les visites guiades, durant aquests mesos s’han realitzat diverses activitats complementàries i gratuïtes (conferències, concerts i tallers lúdics familiars). La visita del proper diumenge dia 3 de juliol, serà la darrera cita d’aquest programa d’accions culturals al voltant de l’exposició.

Marc Llimargas




Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 
Telf. 937 259 522 - 667 169 484 


Us recordem que la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 té un nou web on es pot consultar la programació d'activitats, l'adreça és www.fundaciosabadell.cat

L'Espai Cultura també està presents a Facebook i Twitter.
http://www.facebook.com/EspaiCulturaSabadell
http://www.twitter.com/EspaiCulturaSbd






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada