Cercar en aquest blog

diumenge, 19 de juny del 2016

Cloenda del programa Tàndem

dibuixos claudi
La Sala Oval del Museu Nacional va acollir el passat dimecres dia 15 de juny, la desfilada olímpica de tota l’escola Miquel Bleach per celebrar la cloenda del programa Tàndem, guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona d’Educació.




Impulsat per la Fundació Catalunya-La Pedrera, el programa Tàndem consisteix a crear un vincle entre un centre educatiu i una institució de referència per fomentar l’èxit educatiu.
 L’escola Miquel Bleach del barri d’Hostafrancs, hva celebrar, el passat dimecres dia 15 de juny, la festa de cloenda del projecte Tàndem amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya, amb una desfilada olímpica per la Sala Oval del museu




Sota el lema “Creixem amb l’art”, i impulsats per la Fundació Catalunya-La Pedrera, l’escola i el museu han treballat conjuntament des del curs 2013-2014 amb l’objectiu d’enriquir l’experiència educativa, la qualitat dels aprenentatges i la millora dels resultats acadèmics a través de l’art i el patrimoni.

Aquest projecte tàndem va ser guardonat per l’Ajuntament de Barcelona l’any passat amb el Premi Ciutat de Barcelona d’Educació, per la transformació del projecte pedagògic de l’escola. 

 Amb l’objectiu de promoure l’èxit educatiu, s’ha realitzat un treball conjunt cap a un canvi metodològic que comporta, d’una banda, descobrir i utilitzar les possibilitats de l’art per tractar qualsevol aspecte del currículum, però també ser capaços d’implementar a les aules metodologies orientades cap a la recerca i el treball per projectes. Aquest canvi ha suposat fer una inversió important en la formació del professorat en la qual han participat activament els professionals del museu.

Tot això ha estat possible gràcies al treball conjunt entre l’equip de l’escola i del Departament d’Educació del Museu Nacional d’Art de Catalunya, amb el suport i l’assessorament de la Fundació Catalunya-La Pedrera i el Consorci d’Educació de Barcelona.

 
Escoles Tàndem, el programa
El programa Escoles Tàndem va començar el curs 2011-2012 i promou el partenariat durant tres anys entre centres educatius i institucions de referència per fomentar l’èxit educatiu. Des d’aleshores, ja han participat més de 2.500 nens i joves de fins a 9 centres educatius i més de 250 professors.  




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada