Cercar en aquest blog

dijous, 24 de març del 2016

"Tangibles" del fotògraf Carlos Collado


dibuixos claudi













El Museu del Disseny presenta l’exposició ‘Tangibles’ del fotògraf Carlos Collado.

 
obres collado


Entre el 6 d’abril i el 22 de maig es podrà veure al Museu del Disseny l’exposició Tangibles del fotògraf Carlos Collado. Tangibles és un projecte que neix de dues inquietuds de l’autor: el pes del context en l'apreciació d'una obra d'art i la manera d'apropar-nos i comprendre els objectes d'un museu. Amb aquest propòsit Tangibles ha seleccionat un escenari singular: el curós procés de trasllat de les col·leccions del Museu del Disseny, del Palau de Pedralbes cap a la nova seu de la plaça de les Glòries. El projecte parteix de les visites que l'autor va fer a aquests espais entre setembre de 2013 i desembre de 2015.


El treball se centra en el moment que l’objecte surt de la vitrina, el trobem fora del marc expositiu-contemplatiu i és manipulat pels conservadors i altres treballadors del museu. Tangibles és una investigació d'aquest estat de trànsit en què objecte i subjecte interactuen sense distàncies ni vidres, i en el qual un nou sentit entra en escena: el tacte. El valor associat a la cosa intocable es capgira quan el trasllat de la col·lecció obliga, encara que sigui temporalment, a canviar les regles del joc. 


Tangibles vol portar a una reflexió sobre els factors que condicionen la nostra mirada quan entrem al museu o en una galeria d'art i vol posar en qüestió el paper de les convencions sobre l’art i la mirada disciplinada de l’espectador. 




Tangibles s’inaugura el 6 d’abril a les 19.30h
Les dates de l’exposició oberta al públic són del 7 d’abril al 22 de maig.


http://carloscollado.photoshelter.com/#!/index/G0000oboZ5SZNYqc 
http://www.contemplatio-project.com/ 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada