Cercar en aquest blog

dimecres, 23 de març del 2016

"L'escala de l'enteniment", d'Alfonso Alzamora

dibuixos claudi
 












La Fundació Vila Casas festeja l'Any Llull amb una donació escultòrica a la Universitat Pompeu Fabra.
obra alzamora

 
"L'escala de l'enteniment", d'Alfonso Alzamora, evoca l'ascensió esglonada vers la veritat segons Llull.

La Fundació Vila Casas i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) es complauen a convidar-vos a la presentació, el dimecres 30 de març a les 13 h, de la instal·lació escultòrica "L'escala de l'enteniment", que l’artista Alfonso Alzamora emplaçarà al campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (C. Ramon Trias Fargas, 25) amb motiu de l'Any Llull. 


L’obra, una referència simbòlica al sistema lògic lul·lià d'ascensió esglaonada vers el coneixement, és una donació de la Fundació Vila Casas a la universitat per a la commemoració del 7è centenari de la mort del pensador i místic medieval i forma part, a banda, de l’exposició homònima que s’exhibirà a l’Espai Volart 2 de la Fundació Vila Casas entre el 5 de maig i el 17 de juliol de 2016. 



Alfonso Alzamora (Barcelona, 1951) s'inicià primer en la pintura i és característic el seu treball de representació de paradoxes o conceptes de doble significat que susciten reflexions enfrontades. La racionalitat, la geometria i la simetria, així com el "vermell Rothko", distingeixen la seva obra, un treball de poètica minimalista i traços disciplinats. 



L'acte de presentació del projecte, que tindrà lloc a la sala de graus Albert Calsamiglia de l’edifici Roger de Llúria del campus de la Ciutadella, serà presidit pel rector de la UPF, Jaume Casals, i comptarà amb la presència del conseller de Cultura, Santi Vila, i del president de la Fundació Vila Casas, Antoni Vila Casas. També hi intervindran el professor Amador Vega, comissari de l'Any Llull a la universitat, i l'autor de l'obra, el pintor i escultor Alfonso Alzamora. Com a tancament, s’oferirà una copa de cava a l'àgora del mateix campus.


 http://www.alfonsoalzamora.com/ 
 http://www.fundaciovilacasas.com/es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada