Cercar en aquest blog

divendres, 15 de gener del 2016

Renovació del Museu de la Garrotxa

dibuixos claudi














El Museu de la Garrotxa rep 13 obres del Museu Nacional per renovar el seu discurs


El Museu de la Garrotxa acaba de rebre 13 obres d’art procedents de la col·lecció del Museu Nacional d’Art de Catalunya dels autors Joaquim i Francesc Vayreda, Rafel Benet, Ignasi Mallol, Ramon Martí Alsina, Modest Urgell, Xavier Nogués, Lluís Rigalt i Joaquim Sunyer.

Joaquim Sunyer
 










Aquest dipòsit s’inscriu en la línia estratègica del Museu Nacional d’apostar decididament pels museus del territori, entenent la col·lecció com a nacional, tal com s’ha fet a Manresa, Sitges i properament es farà a altres centres.
Xavier Nogués












Aquestes peces ajudaran a la renovació que s’està portant a terme a les sales d’exposició permanent del Museu de la Garrotxa i que té la voluntat de reforçar els continguts centrats en la història artística de la ciutat i la seva escola d’art. 

Ramon Marti Alsina
De les noves peces que custodiarà a partir d’ara el Museu de la Garrotxa, n’hi ha d’artistes que ja formaven part de la seva col·lecció, com és el cas de Joaquim Vayreda, Francesc Vayreda, Rafel Benet, Ramon Martí Alsina, Modest Urgell i Xavier Nogués, que d’aquesta manera estaran més ben representats i contextualitzats amb obres més significatives. Però també n’hi ha d’artistes fins ara no presents, com Lluís Rigalt o Joaquim Sunyer.

Joaquim Vayreda
Aquest nou dipòsit està relacionat amb el projecte de renovació de les sales d’exposició permanent del Museu de la Garrotxa, que té l’objectiu d’actualitzar el discurs museològic i aprofundir en l’anàlisi d’alguns aspectes que queden poc desenvolupats. Els canvis tindran la història artística de la ciutat i la seva escola d’art com a eix vertebrador, el qual es desenvoluparà en cinc àmbits principals: El tèxtil i l’Escola de Dibuix d’Olot; L’Escola d’Olot, Joaquim i Marian Vayreda i Josep Berga i Boix – Paisatgisme a Catalunya als segles xix i xx; El modernisme, Miquel Blay i La càrrega de Ramon Casas; El noucentisme, Josep Clarà i Francesc Vayreda, i Escola Superior del Paisatge i postguerra. 

Aquesta cessió s’ha fet en el marc de les accions de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya que estan impulsant una nova política de dipòsits perquè, amb les seves col·leccions, es pugui enfortir la personalitat i els relats específics dels museus integrants i ajudar a fer-los més visibles.

Aquestes 13 peces se sumen a les 19 dipositades l’any 2008 i a les 818 del fons d’escultura de Josep Clarà dipositades l’any 1993. 

http://www.museunacional.cat/  
http://www.olotcultura.cat/equipaments/museus-dolot/museu-garrotxa/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada