Cercar en aquest blog

divendres, 13 de novembre del 2015

Gerard Sala en exposició

dibuixos claudi
Reprodueïxo informació rebuda d'Àmbit Galeria d'Art de Barcelona en relació a l'exposició de Gerard Sala.

Gerard Sala
Obres Sala
dibuixos claudi
GERARD SALA
VERS - UNIVERS
PINTURA- NATURA
PINZELL – OCELL
Inauguració: 19 de novembre a dos quarts de vuit del vespre a ÀMBIT Galeria d’Art de Barcelona.
Exposició: Fins al 16 de gener, 2016.


Gerard Sala (Tona, Barcelona, 1942), realitza estudis de pintura a l'Escola Massana, a l'Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi i a l’Escola de pintura mural a Sant Cugat del Vallès. L’any 1979 comença la seva labor com a professor del Departament de Pintura de la Facultat de Belles Arts a la Universitat de Barcelona, on actualment n'és professor emèrit. L’artista ha realitzat prop de cinquanta exposicions individuals i ha participat a més d'un centenar d'exposicions col.lectives.


La trajectòria artística de Gerard Sala té una data clau: l'any 1969 comença a representar temes que li fascinen com són la gravetat, la flotació o el concepte d'espai infinit. Aquesta fascinació, juntament amb el descobriment de la filosofia taoista, marquen una línia de treball on 'humanisme, la naturalesa, la poesia i l'espiritualitat són constants que entronquen amb els temes que avui dia contínua treballant.

Sala sent la necessitat de manifestar el misticisme que troba en la natura i des del seu taller, el seu temple creatiu i contemplatiu, l'artista representa els elements fonamentals de la seva obra: l'aire, l'aigua, la llum. Elements no tangibles on el blau, el seu blau, traça itineraris que transcorren en forma de riu, entre els estels, les constel·lacions i els astres. A partir de 1997, i fruit de la necessitat de complementar el seu llenguatge pictòric, sorgeix el Gerard Sala escultor. Formes esquemàtiques de peixos, serps, ales, aures, ocells, amb elements com la fusta, pedra, ferro rovellat i planxa d’alumini, conformen una unitat conceptual i d’estil amb la pintura.


Però l'artista també sap captar l'instant fràgil i breu del temps a través de les paraules. Poeta vocacional, Gerard pinta els poemes i explica a través de la poesia els aspectes essencials de l'home, la natura i la immaterialitat. Ràfols-Casamada, en el pròleg al seu llibre Amb la veu als ulls (Viena, 2001), ho explicava així: “poesia de pintor, pintura de poeta (…), un món on la poesia és intensament present, on els ulls tenen sempre la paraula”.

ÀMBIT Galeria d’Art té el plaer de presentar una magnífica mostra d’aquest creador-poeta en la qual la pintura i les escultures transmeten la particular cosmovisió d'un artista que cerca la relació entre home i cosmos. On els elements d'origen intemporal s'expliquen a través del so del riu, del vol de l'ocell, dels estels. Gerard Sala ens convida a fer un recorregut a través de l'espiritualitat que habita l’intangible.


Tècnica: 47 escultures i 13 pintures, diverses tècniques
Inauguració: 19 de novembre a dos quarts de vuit del vespre.
Dates exposició: 19 de novembre 2015 – 16 de gener, 2016
Lloc: ÀMBIT Galeria d’Art
Consell de Cent, 282 08007 Barcelona
Telf.: (34) 93 488 1800


Gerard Sala i Rosselló va néixer a Tona (Osona) el 9 de Març de 1942. Va passar la seva infantesa a Palma de Mallorca. Actualment viu a Badalona i a Sant Joan de les Abadesses, on té el seu estudi.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada