Cercar en aquest blog

dilluns, 12 d’octubre del 2015

Jornades Filosòfiques

dibuixos claudi
El CCCB, l’Arts Santa Mònica i l’Institut francès presenten del 14 al 16 d’octubre les VI Jornades Filosòfiques, que enguany es qüestionaran la nostra concepció del treball, el com i el per a qui treballem, per tal d’obrir i consolidar altres imaginaris laborals. També es discutiran alguns dels binomis que encara estructuren el debat: productor i consumidor, treballador i aturat, assalariat i autònom. 




El treball és una qüestió transversal que afecta a tothom. Les jornades són una ocasió per sacsejar l’imaginari col·lectiu entorn a l’actual concepció del treball: quins són els subjectes protagonistes? Quina és la psicologia que se’n deriva? Com determina el treball la identitat de les persones? Quin protagonisme pren el treball en la nostra societat? Com avançar cap a noves realitats i polítiques transformadores més enllà del capitalisme actual?


Les VI Jornades filosòfiques estan organitzades per l’Arts Santa Mònica, el Centre de Cultura Contemporània (CCCB) i l’Institut francès de Barcelona i coordinades pels filòsofs Xavier Bassas Vila i Felip Martí-Jufresa. Les sessions se celebren a les seus de les entitats organitzadores: dimecres 14 al CCCB (Montalegre, 5), dijous 15 a l’Arts Santa Mònica (La Rambla, 7) i divendres 16 a l’Institut francès (Moià, 8). 


La conferència inaugural, , que s’emmarca en el programa de Debats del CCCB (setembre-desembre), tindrà lloc al CCCB el 14 d’octubre i estarà protagonitzada per  Yann Moulier-Boutang (militant polític, assagista, economista i investigador, i professor d’Economia a la Universitat de Compiègne i a l’Institut d’Études Politiques de París) i Cristina Carrasco (professora de Teoria Econòmica de la UB i editora de diversos llibres entorn a l’economia des d’una perspectiva de gènere).


















http://www.cccb.org/es/
http://www.institutfrancais.es/barcelona/
http://www.artssantamonica.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada