Cercar en aquest blog

dijous, 5 de març del 2015

Wabi-Sabi

dibuix claudi


Sd-edicions prepara l'arribada de Sant Jordi amb la publicació d'una segona edició del llibre de Leonard Koren "Wabi-Sabi para Artistas, Diseñadores, Poetas y Filósofos", un dels títols de capçalera del seu catàleg, de fet, el primer que van publicar i el seu més preuat long-seller, amb la seva particular reflexió filosòfica sobre la bellesa de les coses no convencionals, connectada amb l'essència de l'estètica japonesa.




Leonard Koren va estudiar arquitectura però no ha construït mai res, tret d' un excèntric pavelló de té.

Va ser un dels fundadors de WET (The Magazine of Gourmet Bathing) una de les revistes més influents en el desenvolupament de l'estètica postmoderna. 


Des d'aleshores, ha editat llibres sobre cultura popular japonesa i sobre estética (en aquesta mateixa col.lecció "Desdiseñando el baño").

Koren, que resideix a Point Reyes, un bell paratge de la costa californiana a només 50 km de San Francisco,  ha estat definit como a un fabricant de llibres aparentement modestos sobre temas també aparentment modestos.


"Wabi–Sabi para Artistas, Diseñadores, Poetas y Filósofos", va ser la primera pedra en la construcció del catáleg editorial de http://www.sdedicions.com/, que, com totes les coses wabi-sabi és modest i sense pretensions, però que, a la vegada, intenta també tenir presència editant textos especials i únics como aquest  llibre.


El wabi-sabi és el tret més notable i característic del que considerem com a bellesa tradicional japonesa,  podent arribar a ser una manera de viure, però sent, com a mínim,  un tipus particular de bellesa.





El wabi-sabi és la bellesa de las coses imperfectes, mutables, incompletas, modestes i humils, i, finalment, de les coses no convencionals.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada