Cercar en aquest blog

dilluns, 2 de març del 2015

Sisenes Empordoneses

dibuix claudi












Sota el concepte de la reutilització dels materials, i amb la bicicleta com a peça protagonista, la sisena edició d'Empordoneses tenyeix la ciutat de Figueres de creativitat plàstica, ocupant, al llarg del mes de març, una vintena dels seus espais, amb el treball creatiu, de disciplines diverses i conceptes diferents, d'un centenar d'artistes, la majoria de l'Alt Empordà, entre consagrats i emergents, i, com a novetat d'enguany, d'altres creadors de dimensió internacional.


La Casa Empordà (antic Escorxador) conté l'exposició principal de l'event, mostrant, d'acord amb el projecte "Les bicicletes solidàries d'Empordoneses", els treballs creatius que diferents artistes han fet a partir de les bicicletes que utilitza l'ONG "Bicicletes Sin Fronteras".



La Biblioteca de Figueres transforma la seva façana per mitjà de la intervenció artística "Equlibri precari sobre monocicle".


El Consell Comarcal s'implica amb els alumnes dels Instituts de Figueres que, d'acord amb la filosofia de l'esdeveniment, han customitzat velles bicicletes tot reconvertint-les en vertaders objectes d'art.


I, destaco també, el Café dels Tints, entre d'altres coses, perquè s'hi exposa una mostra col.lectiva de pintura i escultura del grup "Perdidos en el D'Espacio", i en Manel Bielsa, que n'és co-fundador i que també participa a l'exposició, ha tingut la delicadesa d'informar-me, personalment, d'aquestes curioses "Empordoneses", indicant-me, també, que aquesta exposició s'inaugura el dijous, 12 de març, a les 8 del vespre, amb un recital de cançons de Lakaste, i que es podrà contemplar fins al 7 d'abril.


La Pilar Farrés, impulsora de l'event, destaca la seva filosofia basada en la reutilització, amb noves funcions creatives, de materials en desús, la tria de la bicicleta, com a peça fonamental, pel seu caràcter de vehicle insígnia de la mobilitat sostenible, el seu caràcter solidari, i l'objectiu general d'aconseguir establir noves connexions i complicitats entre la societat, l'art i el medi ambient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada