Cercar en aquest blog

dimarts, 3 de març del 2015

Parlem de pedres

dibuix claudi
"Parlem de pedres" és el títol de l'exposició que s'inaugura aquest dijous, 5 de març, a la seu de l'Eixample de la Fundació Setba (Consell de Cent, 335), com a diàleg constructiu entre dos escultors, Xavier Jansana (Barcelona, 1954) i Isidre Tolosa (Barcelona, 1966), que pots descobrir fins al 30 d'abril.


Dos universos de contundència pètria, similars en les tècniques constructives, però ben diferents en la seva concreció formal final.

Xavier Jansana
Jansana
Isidre Tolosa
Tolosa

Si les pedres ja parlen en la seva dimensió natural, ho fan encara més quan són la base matèrica d'un treball escultòric com el que mostren aquests dos escultors, sobretot quan entren en la conversa íntima que planteja una exposició que, essencialment, parla de pedres.

Jansana
Tolosa
Jansana
Tolosa


Pedres d'escultors que avui entren en diàleg amb els meus dibuixos, en clau blocaire, tot establint la mateixa complicitat que s'ha creat entre ells, en aquesta exposició que mostra la connexió natural que existeix entre les obres de Xavier Jansana i les d'Isidre Tolosa, i, sobretot, en el cadàver exquisit que han creat especialment per a l'ocasió.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada