Cercar en aquest blog

divendres, 14 de novembre del 2014

Maquillatge d'art

dibuix claudi


Dijous de la setmana que ve, 20 de novembre, a les 7 del vespre, la Sara Dalmau, inaugura, com a pintora, la seva exposició "Dones que m'acompanyen", al Centre Bio Beautry/Dr. Hauschka de Barcelona que dirigeix, des de fa sis mesos, com a esteticista,  tot continuant el seu habitual treball creatiu de fusió de pintura i cosmètica amb notables ingredients antropològics i sociològics pel seu perfil complementari de Llicenciada en Sociologia.

  
La Sara ja ha ocupat, al llarg de la seva trajectòria, diversos espais d'art amb els seus procediments creatius hereus del món de la cosmètica, però és la primera vegada que transforma un espai de cosmètica, com aquest Centre Bio Beauty del carrer del Comte de Borrell, 236, de Barcelona, en lloc idoni d'exposició de la seva particular aportació al món de l'art.


La Sara va sentir la força encisadora dels perfums quan era molt petita, va vibrar amb el maquillatge poc després, de manera que quan no arribava ni als 15 anys ja tenia 400 pintallavis, i, posteriorment, es va sentir atreta, també, pel món de l'art, amb Joaquim Mir i Anglada Camarasa com a referents principals, per atrevir-se a practicar-lo, també, de manera totalment autodidàctica, a partir de la seva pròpia experiència en el món de la cosmètica, amb la dona com a centre de tot el seu univers, entre l'estètica i l'ètica de l'existència.




De l'art de modelar i embellir el propi rostre, i el d'altres dones, a través del maquillatge, la Sara Dalmau ha passat a construïr un mon femení pintat amb l'oli tradicional, però també amb els elements propis del món de la cosmètica sobre fusta, dogues de roure, o llosses de pissarra, o emprant el collage amb patxines, sorra, llavors d'ac'acia, puntes de coixí o fragments dels flascons dels perfums que tant estima.

  
Dona i maquillatge troben el seu punt de fusió natural en la pintura de la Sara Dalamau que fa de la bellesa femenina l'objectiu fonamental de la seva professió d'esteticista i de la seva mirada creativa d'artista.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada