Cercar en aquest blog

dijous, 25 de setembre del 2014

VI Fira Medieval Fantàstica de Banyoles

dibuix claudi




















Alma Cubrae, la companyia d'espectacles medievals i recreacions històriques que organitza, per sisè any consecutiu, Aloja, Fira Medieval Fantàstica de Banyoles, que, en la seva VIena edició, se celebra els próxims 11 i 12 d'octubre, busca voluntàries i voluntaris per participar en les diverses ambientacions de carrer i a l'espectacle "El Setge".


Si et plau la proposta i tens, això sí, 13 anys, com a mínim, t'hauries de presentar a la Muralla de Banyoles el divendres 3 d'octubre, o el dimecres, 8 d'octubre, per participar a l'assaig de "El Setge" o per fer proves de vestuari per a les altres activitats programades, tot i que és molt millor que, previament, et possis en contacte amb la Irene via mail: alojamedieval@gmail.com, o per telèfon o whatsup: 616.15.14.02, per confirmar-li que hi vols anar i per rebre més detalls de tot plegat.


Les desfilades amb personatges de nobles, habitants del poble, i soldats diversos, amb ambientacions de fades i aloges, es fan, durant la Fira, de 10 a 13 h., i de 16 a 19 h. té lloc la representació de "El Setge", amb la mateixa ambientació de fades i aloges.

  
"Aloja" (Aloges, en plural) és un dels noms que s'utilitza per identificar les "Dones d'aigua", conegudes també com a "Encantades", "Goges", o "Paitides", aquells bells èssers femenins de consitència subtil, sovint alada, i efectes benèfics, si no perturbes la seva pau, de la mitologia catalana, que habiten en indrets humits, com ara, estanys, torrents, salts d'aigua, fonts o gorges, protagonitzant moments d'especial intensitat quan, de nits, es mostren, lluminoses, amb el gran poder de seducció de la seva suggerent pell lunar,  dels seus cabells rossos o pelrojos, i de la seva mirada blava o verd maragda.


Com a voluntaria o voluntari d'Aloja, Fira Medieval Fantàstica de Banyoles tindràs la satisfacció de l'experiència viscuda i el dinar gratuït, a la zona de la Muralla de Banyoles.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada