Cercar en aquest blog

dimarts, 2 de setembre del 2014

Tchif

dibuix claudi










Out of Africa, la primera i única galeria catalana, a Sitges, dedicada a l'art contemporani tribal africà, presenta l'exposició "Senyals de vida", de l'artista de Benín Francis Nicaise Tchiakepe (Tchif), del 10 de setembre al 2 de novembre, com  a una més de les més de 60 exposicions individuals que han donat, a aquest pintor, nascut el 26 d'abril de 1973 a Cotonou,  notable projecció internacional.


Tchif enten els seus quadres com a talismans fantàstics per entrar en els nostres cors, quan, com a sensibles espectadors, els contemplem, captivats per la força del color i els seus particulars suggeriments iconogràfics.

S'ha de veure la pintura de Tchif com si fos un autèntic cant visceral d'exaltació dels valors, físics i conceptuals, de la terra, del pensament, que la conceptualitza, de la vida que conté, i del mite diví de l'existencialisme en el seu estat de màxima nitidesa i puresa.


Els seus quadres són com paisatges antics, solcats, com si d'una arqueologia del present es tractès, pels rastres dels records dels successius passos de la humanitat sobre la terra.


En Tchif, que treballa sovint amb les mans, acaronant la superficie pintada, manté una connnexió, gairebé sensual, amb la matèria primera del seu treball, feta de teixits cosits, fibres integrades als pigments, corda i argil.la, que el converteix en una perllongació més de la realitat natural que l'envolta.



http://www.galeria-out-of-africa.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada