Cercar en aquest blog

diumenge, 7 de setembre del 2014

Rafael de la Rica

dibuix claudi
La barcelonina Galeria Jordi Barnadas estrena temporada amb la inauguració, el 16 de setembre, de la primera exposició individual que fa fora de Menorca, la seva illa nadiua, en Rafael de la Rica (Maó, 1980), pintor per primera vocació natural i posterior formació profesional menorquina i barcelonina, que, des del seu petit i sempre fred estudi del centre de Maó, projecta al món la seva exquisida mirada plàstica d'antics perfils barrocs i conceptes plenaments contemporanis.




Lluny de l'hiperralisme, la sensibilitat d'en Rafael troba la seva font primera en la filosofia oriental, i es manifesta en aquestes composicions de temàtica clàssica on el silenci parla, en subtil cadència musical, del plaer de viure, tot convertint en sublim la banalitat de l'existència.


En Rafael de la Rica enten la pintura com a experiència vital en la calma menorquina, tot i que les seves natures mortes, els seus retrats, les seves figures, i alguns paisatges, aquí i allà, contenen, com a herència natural del barroc que anima el seu esperit creador, evidents perfils dramàtics.


Dotat geneticament per a la pintura, amb formació també musical, en Rafael, en el seu idílic entorn illenc, dedica el seu temps a l'ensenyança de l'art i, sobretot, a pintar a tot hora, conscient que la bona factura de la seva pintura, al marge dels evidents indicis inspiratius, és el resultat d'un enorme treball diari que li permet que els seus petits pinzells esdevinguin perllongacions naturals del seu pensament i de la seva sensibilitat.


Tot i la seva juventut, en Rafael, finalista i guanyador de diversos premis nacionals i internacionals, ha vist ja ben reconeguts els valors de la seva obra, i els seus quadres formen part de diferents col.leccions d'arreu.


 Acostat, ara, al món plàstic d'en Rafael de la Rica a la Galeria Barnadas de Barcelona, a l'exposició "La veu del silenci, del 16 de setembre a l'11 d'octubre d'aquest 2014.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada