Cercar en aquest blog

dimecres, 10 de setembre del 2014

Cartografies de la verema

dibuix claudi
La població d'Alella celebra, amb tota la intensitat exigible, la seva 40 Festa de la Verema amb un bon nombre d'activitats de signe divers que honoren el vi com a font primera de la seva història, tot establint nexes naturals entre el territori, el paisatge, i els trets culturals que, al llarg del temps, han anat definit la seva identitat.


No cal recordar que el vi, i qualsevol dels elements que s'hi relacionen, ha estat motiu de l'interès de molts artístes, d'abans, d'ara, i de sempre, que l'han convertit en tema central, o complementàri, de les seves composicions, en escenes que han exaltat la seva bellesa estètica, en el context paisatgístic corresponent, o els efectes estimulants de la seva ingesta.


Can Manyé. Espai d'Art i Creació d'Alella, contribueix també a festa tan significativa, tot fent honor a la cultura del vi en contacte directe amb la plàstica, amb l'exposició "Cartografies de la verema", que s'inaugura avui mateix, dimecres, 10 de setembre, a les 20.30 h., com a projecte artístico-educatiu, innovador i col.laboratiu, de Míriam Grau, que ha significat l'execució de diversos treballs compartits per alumnes de primària de diferents municipis de la DO Alella (Escola Fabra i Escola La Serreta, d'Alella; Escola Les Mimoses de Santa Maria de Martorelles; i Escola Ocata del Masnou), que, durant tres mesos, s'han endinsat en el món de la verema per descobrir, en clau creativa, els seus senyals identitàris.


El resultat ha estat la creació de diverses peces col.lectives que, entre vídeos, escultures, dibuixos, i instal.lacions, mostren la seva visió particular, amb perspectives diverses, diferents processos, i conceptes varis, d'aquest gran univers de la verema concretat en la seva realitat territorial.




Els alumnes han deixat les petjades processuals d'aquesta estimulant experiència en el bloc virtual http://cartografiesdelaverema.wordpress.com/


Com a complement a l'exposició "Cartografies de la verema" es presenta, també, l'audiovisual  "Verema 2.0", coordinat per Mònica Urrútia, a partir de les fotografies preses al llarg del procés, com a recorregut per les sensacions, les emocions, i l'essència dels moments viscuts en projecte tan particular.


A Can Manyé s'hi celebrarà també la "Nit de la Pansa Blanca", on el vi dialoga, naturalment, amb la literatura i l'astronomia.

 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada