Cercar en aquest blog

dilluns, 10 de febrer del 2014

Tramuntanart 2014



 











En Carles Bros m'acaba de fer arribar les bases del Tramuntanart 2014, la cinquena edició d'aquesta particular proposta d'exposició col.lectiva a l'aire lliure atramuntanat del Port de la Selva, que té la Tramuntana com a font d'inspiració primera , i la lliure diversitat dels diferents llenguatges artístics dels participants, com a forma final, amb aquest vent referencial, però també amb tots els altres elements que s'hi poden relacionar, des del mar i la pesca, als seus efectes sobre terra i persones, algunes de les quals, com potser tu, i jo, segur, voldrem retre, una vegada més, desinteressat homenatge plàstic a vent tant potent i arrauxat, tot participant a l'exposició, després de llegir les bases que ara publico, mentre agraeïxo, també publicament, l'entusiasme d'en Carles Bros i família, i la de tots aquells que fan possible, un any més, trobada tan estimulant, conduïnt la nau de l'art amb mà ferma per les aigúes tèrboles de l'art dels nostres dies.


BASES TRAMUNTANart  2014                                                                            5é Aniverssari

V Mostra d’Art Contemporani “TRAMUNTANart”, que se celebrarà a la façana de mar i platja del Port de la Selva, durarà 8 dies, concretament del diumenge dia 1 de juny al diumenge dia 8 de juny del 2014.


 
 Hi podran participar artistes de qualsevol edat i país en les següents disciplines:
             Escultura, instal·lacions, fotografia, performances, dansa, poesia i música.
 
             El tema ha d’estar relacionat amb el vent o amb les seves conseqüències sobre el paisatge, la fauna, flora, material urbà o l’ésser humà, però també es pot enfocar cap a aspectes com l’aerodinàmica, indumentària de pescadors, els estris de pesca, etc.


   
  La inscripció es gratuïta, però esta limitada a 80 espais, per la qual cosa us aconsellem que envieu la vostra sol·licitud per reservar l’espai tant aviat com us sigui possible.

  La participació podrà ser a nivell individual o col·lectiu i l’espai destinat és de 6x6m., però també disposem d’arbres, la platja o l’aigua.
  La direcció i comissariat del TRAMUNTANart agraïran que les propostes siguin creatives, contemporànies, per donar el màxim de nivell, serietat i prestigi a la mostra i al propi artista.



  Cada artista haurà de pensar l’idea i fer una petita memòria del projecte que haurà d’enviar juntament amb la sol·licitud a broscarles@gmail.com, o a la Galeria Carles Bros, Carrer del Mar, 19, 17489 Port de la Selva, abans del 30 d’abril del 2014.

  Cada participant haurà de realitzar la seva proposta sobre el vent al seu taller, o bé fer-la in situ, tot tenint en compte que té temps fins les 13:00h del diumenge dia 1 de juny, hora en que es farà la innauguració del Tramuntanart.

  A partir de les 08:00h del diumenge dia 1 de juny, els artistes podran dirigir-se a les carpes d’informació, davant de qualsevol dubte de descàrrega, aparcament, etc.



  Cada artista rebrà 8 dies abans del TRAMUNTANART i per internet, un plànol de situació, una relació dels participants i un programa i invitació que podrà reenviar a les seves amistats i clients.
  L’organització del TRAMUNTANart garanteix la difusió de l'esdeveniment a diferents mitjans de premsa escrita, radio i TV i posteriorment te previst fer-ne un catàleg amb fotografies de totes les obres, que s’enviarà a tots els artistes a la tardor del 2014.
  El TRAMUNTANart  no és una fira, ni un premi de pintura amb jurat. No hi ha ni guanyadors ni perdedors: guanyen l’art i la cultura. Sí és una mostra d’art contemporani, una trobada d’artistes de trajectòria consolidada i d'artistes joves amb la col·laboració de la Facultat de Belles Arts de Barcelona, que es reuneixen per experimentar amb el vent i passar una jornada agradable, intercanviar opinions i viure l’art en estat pur en contacte amb la natura, la seva essència.

Es tracte de Land Art un hapenning, una actuació de l’home sobre la natura, en aquest cas, per desafiar el vent.


  Les obres podran vendre's per compte de l’artista, sense cap tipus d’interès per part de l’organització. Cada artista podrà deixar informació, catàlegs, CV, etc. en els punts d’informació per promocionar-se.

  Les intervencions de músics, poetes, dansa i instal·lacions a l’aigua o efímeres que es puguin degradar, s’hauran de realitzar el diumenge dia 1 de juny, però no obligatòriament la resta de dies.

  El gruix de les obres sòlides que puguin aguantar els factors climatològics, es vigilaran les 24 h. del dia i es podran recollir a partir de les 17:00 h. del diumenge dia 8 de juny del 2014.

  Els fotògrafs hauran de portar 4 fotografies de 30x40cm muntades sobre cartró ploma o similar sense emmarcar, 16 pinces o el sistema que desitgin per penjarles i una cartel·la amb el nom de l’autor, el títol de les obres i les seves mesures. Les fotografies es retiraran a la nit i es tornaran a exposar al Passeig a primera hora de cada dia per part de l’organització, si l’artista no hi és present.

  La resta d’artistes fixos hauran de portar una pedra d’uns 20x40 cm. (que farà de cartel·la) amb el seu nom i el títol de l’obra.

  L’organització te contractada una assegurança, però no contempla el deteriorament de les obres per pluja, insolació o vent.

  La inauguració serà a les 13:00h del diumenge dia 1 de juny de 2014 i seguidament es farà un dinar on hi estan convidats tots els artistes.

 L’Associació de Restauració i Comerç (ARC), farà preus especials als restaurants i hotels per els artistes que vulguin passar alguna nit al Port de la Selva. Properament us passarem una relació de restaurants, càmpings i hotels de l’Associació.



  La participació al TRAMUNTANart suposa la plena acceptació d’aquestes bases.



Pat Bros
Comunicació i relacions públiques
Galeria Carles Bros



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada