Cercar en aquest blog

dijous, 27 de febrer del 2014

Agitadors de consciència a Alella

 


Can Manyé, Espai d'art i creació d'Alella, obre els seus espais expositius a la gràfica compromesa dels agitadors de consciència, en mostra titulada justament així: "Agitadors de consciència. Gràfica compromesa", que s'inaugura aquest diumenge, 2 de març, a les 12 del migdia, que t'ofereix visites comentades el diumenge, 9 de març, també a les 12 del migdia, i que tancarà el seu pas per Alella el 16 de març.


Diu Shigeo Fukuda que el disseny gràfic té el poder de fer-nos canviar la visió que tenim del món.


Diu Ofelio Serpa, en qualitat de comissari d'aquesta exposició, que es tracta d'una petita mostra de disseny antivista polític i social, pensada amb l'objectiu de fer visible el seu caràcter de transformador potencial de la nostra percepció del món, més enllà dels seus valors habituals de generador de productes de consum o de creador natural de missatges estètics.


L'agitació de consciència te la provocarà la contemplació de tots o d´'algun dels 49 cartells de més d'una trentena de dissenyadors de més de 20 països que s'exposen a Can Manyé com a petita mostra del treball de recopilació del projecte de gràfica reivindicativa que es va fer l'any 2008 en el si de l'Escola d'Art i Superior de Disseny "Fernando Estévez" de Tenerife.


Com es va fer aleshores, tu també pots fer ara, contemplant l'exposició, aquest exercici de reflexió sobre els límits i les competències de la professió de dissenyador gràfic, observant, sobretot, la seva potencial incidència sobre la percepció de la realitat quotidiana, i el seu difícil paper creatiu, entre la seducció d'imatges i continguts conceptuals, i la possible funció alienadora de les consciències dels indefensos usufructuaris naturals, nosaltres, els receptors dels missatges i consumidors naturals dels productes, materials o emocionals, que projecten.


Els agitadors de consciència lluiten perquè el disseny gràfic contribueixi a fer que el món sigui millor, més just i molt més habitable.


http://www.alella.cat/canmanye



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada