Cercar en aquest blog

dijous, 16 de gener del 2014

Sebastiao Salgado

 


El fotògraf brasiler Sebastiao Salgado relata, en primera persona, el seu compromís amb la fotografia i les seves conviccions humanitàries, en el llibre "De mi tierra a la Tiera. Sebastiao Salgado. Memorias", editat per La Fábrica de Madrid, amb presentació, en el seu local social, divendres, 17 de gener, a les 9 del vespre, tot coincidint amb la inauguració de l'exposició "Génesis" que es podrà veure fins al 4 de maig a CaixaForum Madrid.

  
En el llibre, Sebastiao Salgado explica, amb la col.laboració de la periodista francesa Isabelle Francq, a través de 25 breus capítols, el procés de creació dels seus grans reportatges, i de la seva pròpia història, com a militant d'esquerra al Brasil nadiu, i com a exiliat, posteriorment, a París.


40 imatges en blanc i negre donen llum a la part literària del llibre i fan, obviament, molt més visible el seu enorme missatge emocional.


Sebastiao Salgado, tot i que va entrar tard i de manera autodidàctica, al món de la fotografia, després de treballar en el sector comercial del cafè, s'ha convertit en un dels grans seguidors de la fotografia sociodocumental, per l'interès demostrat en mostrar la crua realitat dels més desafavorits de la Terra, encara que va rebre serioses crítiques per la suposada tendència a fer del dolor aliè, perversa estètica d'unes imatges que, més que combatre'l, el perpetraven bellament.

  
Al marge d'aquesta qüestió, Sebastiao Salgado, s'ha mogut arereu del món amb la consciència que, més enllà de les circcumstàncies, tots els homes som, essencialment, iguals, i que formem part d'una única raça: la humana!



 http://es.wikipedia.org/wiki/Sebasti%C3%A3o_Salgado
http://www.lafabrica.com/es/






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada