Cercar en aquest blog

divendres, 8 de febrer del 2013

Wade Koniakowsky

L'Eugènia Carrasco, amiga d'infantesa, veïna de Sant Pol de Mar, i, ultimament, autora de còmics, després d'haver creat i dirigit la revista dDona, m'acaba d'enviar informació sobre artistes de Hawai, on hi passa uns dies en viatge d'interès per a les matemàtiques i per a la vida en general, que m'han obert els ulls a aquesta realitat, vivencial i plàstica, lligada a l'amor per al mar, per a la pràctica del surf i per a la creació artística que projecta tot aquest univers, habitat, entre d'altres per Wade Koniakowsky, l'artista que avui he triat, a primer cop d'onada visual, com a representant particular del Surf Art en el meu blog.




En Wade va descobrir l'encant del surf, i la sensació d'ingravidesa que li proporcionava, quan va volar per damunt les onades, amb la seva primera rudimentària taula surfera, quan tenia 12 anys, moment, a partir del qual, ja va quedar marcat per aquesta experiència marinera que, després, va combinar amb la seva preparació artística a la Texas State University, entre les belles arts i l'art comercial, en disseny gràfic i publicitat, que li va permetre desenvolupar una molt satisfactòria carrera  de director d'art i publicitat, sobretot quan va crear l'agència Big Bang de publicitat per al cinema, la premsa i els nous mitjans, fins que, ubicat a Encinitas, Califòrnia, amb la seva dona i les seves filles, es dedica exclusivament, a la pràctica d'un art inspirat en l'oceà, com a gran força que ha donat forma a la seva vida, per valors que conté, com ara la tranquil.litat, el poder, la bellesa, la llum, el color, i la connexió natural amb els estils de vida que giren al seu entorn.



Wade Koniakowsky és el fundador d'Artists Internacional Surfing, i, amb el fotògraf Aaron Chang, amb qui comparteix el mateix amor per al surf i per a l'art, dirigeixen l'Aaron Chang Ocean Art Gallery, al Design District Cedros, lloc de gran prestigi de Solana Beach, de la mateixa manera que exposa al llarg de la costa est i oest de Hawai i arreu del món, projectant sempre aquesta particular filosofia de vida lligada eternament al mar, als seus mites, als seus misteris i a la fantàstica possibilitat de volar damunt les seves onades, cavalcant-les en subtil taula de surf, decorada sovint, per la mateixa mà de l'artista que és també l'ingràvit surfer que preten dominar-les.



Wade Koniakowsky és un típic representant de l'estil de vida de la costa hawaiana que inclou, en aquest cas, la capacitat de projectar, a través de la pintura, la bellesa d'un oceà que t'ajuda a relaxar tensions, mentre et desperta el vell desig de llançart-hi a la recerca de l'illa mítica que hauria de ser oníric paradís terrenal de durada eterna i plaers sensuals il.limitats.














































En Wade es present en moltes de les activitats culturals i socials del seu territori, com el Festival Ukelele, creat a l'entorn del seu gran instrument ètnic, o l'Oceanfeste duque, que se celebra cada estiu en honor del hawaià Duke Kahanamoku Paoa, recordat com el seu gran waterman, nadador medallista d'or olímpic, surfista, timoner de canoa, actor de Hoollywood, sherif de Honolulú i símbol de tot el que és bo a Hawai.

2 comentaris:

  1. Me enteré del ataque que has sufrido por una pandilla de h. de p. A una amiga le ha pasado lo mismo. Lo lamento por tí y por ella. Si sabes qué hay o qué puedo hacer para ayudar a evitarlo, házmelo saber.

    Ramos

    ResponElimina
  2. La verdad es que caí en estúpida trampa, por ignoráncia, y dí datos personales que facilitaron el ataque. El consejo es, naturalmente, rechazar cualquier correo cuyos términos sean poco fiables. Gracias por el interés. Respondo ahora, porque hasta hoy no ví tu correo. Un abrazo.

    ResponElimina