Cercar en aquest blog

dissabte, 23 de febrer del 2013

Bartomeu Molino/Hans Móller















Bartomeu Molino i Hans Móller ens ofereixen l'exposició, de perfils compartits, "Olor corporal.23" a la Sala Ciutat del Centre Cultural de Granollers fins al 31 de març, amb la paraula poètica de Judit Ortiz, la música de Laia Centellas i la presentació textual de Sofia Möller.




























L'orígen del nom d'aquest projecte creatiu compartit per en Hans i en Bartomeu es troba en els "23 elements per a poema surrealista" que visualitzen les 23 paraules que més es repeteixen en els poemes que Hans Móller ha anat el.laborant  des de 1977 com a particular llista de renecs, murmuris, belleses, angoixes i veritats, que són el detonant d'un treball pictòric d'oscilacions emocionals viscerals que radiografien el seu estat mental, en gest primigeni, a mà o a pinzell, calent com la seva sang i despullat com el seu pensament




"Olor corporal.23" reuneix, en un sol projecte, després de dos anys de treball d'intercanvi de mots, imatges, emocions i intencions vitals dels dos artistes, aquests "23 elements per a poema surrealista" d'en Móller i els seus "Elixirs" com a proposta d'instal.lació centrada en un contenidor capaç de conservar hermeticament l'essència dels elixirs com a metàfora dels desitjos, els fàstics, els pensaments impurs o qualasevol altre sensació identificable amb el seu mot corresponent que desitgis guardar eternament sota clau, al costat del projecte d'en Molino "Guiats sense guió" com a recorregut de fletxes, indicacions i senyals que ens advereteix del perill de seguir, mirant sense veure realment, els itineraris conceptuals imposats per polítiques repressores, o massa conductores, que pretenen facilitar-nos la vida, buidant-la dels matisos que els pensament individual imposa, com a llavor de l'autèntica revolució dels sentits.



La connexió entre Hans Móller (Barcelona, 1950) i Bartomeu Molino (Barcelona, 1957) no ha estat només conceptual, ja que també han creuat les seves mans en obres fisicament compartides, impregnant-les alhora d'aquelles olors corporals que identifiquen el record viscut de l'experiència compartida, atorgant també a l'olor, en la seva relació amb el color i amb la vida en general, paper significatiu en un treball de creació que busca en les experiències olfactives nous recursos per explorar-ne una essència carregada de subtils matisos ocults.



El mot és a l'orígen de la vida i les coses són quan els assignem el nom que les identifica, establint una relació directa amb qualsevol cosa creada, de la mateixa manera que les paraules, lligades amb els números, pensades i intercanviades entre en Hans i en Bartomeu han donat sentit a aquesta exposició "Olor corporal.23" que s'obre també a la paraula poètica de Judit Ortiz com a complement natural, tan escrita com dita, quan la seva veu va sonar, acompanyada al piano per Laia Centellas, en acte celebrant en el context expositiu, de la mateixa manera que les veus dels artistes sonaran també el dissabte 16 de març, en diàleg obert, per explicar publicament una essència creativa que vol fer honor a Robert Rauschenberg quan deia que si veus un quadre per primer cop i no canvia alguna de les teves idees, o ets un ximple, o el quadre no paga la pena.



http://cultura.gencat.cat/agenda/fitxa.asp?fitxa_id=41470
http://mollersofia.blogspot.com.es/2013/02/exposicion-olor-corporal23.html

4 comentaris:

  1. Gràcies per compartir el resum de l'exposició. Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
    2. Gràcies, Claudi. Naturalment, si passes per aquí un divendres o dissabte de 6 a 8 de la tarda o un diumenge de 12 a 2 seràs molt ben rebut. El dia 23 de març a les 6.30 tindrem també un concert de l'acordionista Ferran Martínez. Salut.

      Elimina
    3. Gràcies per incloure en el teu blog una entrada de la nostra exposició OLOR CORPORAL.23, amb dibuixos i comentaris d'artista. Fins aviat.

      Elimina