Cercar en aquest blog

diumenge, 30 d’octubre del 2011

Sant Claudi

Interessat, avui, diumenge 30 d'octubre, Sant Claudi, i per tant, dia del meu sant, per saber de quin Claudi sant em ve exactament el meu propi nom, navego, com tantes altres vegades, per internet, a la recerca del nom perdut, per descobrir, finalment que, entre tants i diversos orígens, el que em toca a mi, és el de Sant Claudi de Lleó, màrtir de l'Imperi Romà, soldat de l'excèrcit romà d'origen hispà, que va morir per Crist, juntament amb Luperc i Victori, a Lleó, durant el regnat de l'emperador Dioclecià, obsessionat per perseguir als cristians fins a la mort, si no renunciaven, naturalment, a la seva fe, cosa que cap dels tres no va fer, motiu pel qual són venerats com a sants per l'Esglèsia Catòlica.

La tradició, apòcrifa i gens ajustada a la realitat, diu que Claudi, Luperc i Victori, eren fills de Sant Marcel, el Centurió, raó per la qual, les seves relíquies reposen, després d'ubicacions diverses, a l'Esglèsia de Sant Marcel de Lleó. De la mateixa manera que s'afirma, sense cap justificació històrica, que aquest Claudi, fill de Marcel, va fundar el monestir lleonès de Sant Claudi, ara ja desaparegut. Sigui com sigui, la connexió entre aquests quatre sants, és realment tan estreta, que es va fer coincidir la seva celebració en el mateix dia: el 30 d'octubre.


De manera que des del meu blog, avui especialment sant, felicito tots els claudis que els correpongui la celebració, i tots els marcels, lupercs i victoris que visquin avui el seu dia d'emocions nominals especials. Felicitats!


http://ca.wikipedia.org/wiki/Claudi_de_Lle%C3%B3

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada