Cercar en aquest blog

dimarts, 13 de setembre del 2011

Dimarts 13

Amb el desig que res de dolent no et passi avui, dimarts 13, em plau recordar-te que la coincidència del dimarts i del 13 té tantes connotacions negatives i genera tantes malignes supersticions, pels motius que ara mateix t'explico.

13 va ser la quantitat de gent que hi havia en el Sant Sopar, i ja saps com va acabar tot plegat! 13 són els esperits malignes que cita la Càbala jueva. 13 és el número del capítol de l'Apocalipsi on s'anuncia l'arribada de l'Anticrist. I, pel que sembla, va ser un dia 13, i a més a més, un dimarts, quan Dèu va provocar la confusió de llengues de la Torre de Babel, generant la multiculturalitat que ara ens correspon, amb totes les coses bones i dolentes que comporta tanta llengua, tants colors, tantes cultures, tantes religions i tantes filosofies de vida.


El dimarts rep aquest nom de Mart, el Dèu romà de la guerra, amb tota la tràgica càrrega sanguinolenta que implica aquesta connexió, de la mateixa manera que el rep també el planeta Mart, anomenat d'aquesta manera pel seu particular color vermell, més de sang que de qualsevol altra cosa, i conegut també, durant un temps com "El petit malefici"


Com pots entendre, la coincidència entre el dia del Dèu de la violència i la mort i del planeta de sang, el dimarts, i el número de la mort per excel.lència, el 13, no sembla que hagi de ser molt positiva i, naturalment, ha fet possible l'existència de les negres supersiticions que l'acompanyen des de l'origen de la història.


Sigui com sigui, que tinguis un bon dia, sobretot avui que la lluna plena ha de convertir el vermell de sang i mort d'aquest dimarts 13, en el blanc de vida!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada