Cercar en aquest blog

dissabte, 27 d’agost del 2011

Man Ray

"La recerca de la llibertat i del plaer, ocupa tot el meu art", deia Man Ray com a resum de tota la seva filosofia de vida i d'una praxis creativa que el va convertir en el fotògraf per excel.lència del dadaisme i del surrealisme, amb la seva especial sensibilitat per convertir els objectes quotidians en noves realitats carregades d'emocions fantàstiques, que obrien la ment i l'esperit d'aquells qui les compartien, i feien dir al poeta Paul Elouard coses com aquesta: "Hi ha tantes meravelles en un vas de vi com en el fons del mar". I jo afegiria, que només cal aproximar-se a la realitat amb la dosi d'imaginació i sensibilitat necessàries, per entendre-ho!


Man Ray, que es deia de fet Emmanuel Rudzistky, va nèixer a Filadèlfia (EEUU) el 27 d'agost de 1890 i va morir a París el 18 de novembre de 1976, abans de manifestar tot el seu potencial creatiu com a particular fotògraf va cantar, ballar, va fer gravats i tasques publicitàries, per acabar, en contacte amb les avantguardes artístiques del moment, aportant, amb les seves fotografies, imatges inconfusibles del dadaisme i del surrealisme, al costat de les manifestacions literàries i pictòriques, que van animar aquests dos moviments artístics tan fonamentals per entendre l'art dels nostres dies.


Man Ray va volcar tota la seva potència intuitiva, emocional i tècnica, en la creació d'un món fantàstic partint de la realitat de les coses quotidianes i dels cossos femenins, en nus i natures mortes amb atmosferes oníriques que ens feien entendre que les coses no són exactament com pot semblar que són, o que, finalment, poden ser de tantes maneres com la teva imaginació et permeti entendre-les.



Gràcies a creadors com Man Ray, la fotografia ja s'enten, ara, com una branca natural de les belles arts, i, com qualsevol de les seves altres manifestacions, mereix valoracios similars i el dret de penjar a les parets de cases particulars o de museus, com els grans dibuixos, els grans gravats i les grans pintures, que han il.luminat, il.luminen i il.luminaran, la història de l'Art.

http://es.wikipedia.org/wiki/Man_Ray








1 comentari:

  1. Un gran artista i un llegat molt suggerent. Veig que no sóc l'unic bloggero amb intencions culturístiques d'internet. Ha guanyat un seguidor.

    ResponElimina