Cercar en aquest blog

dilluns, 1 d’agost del 2011

Ell, Claudi

El dia 1 d'agost del 10 a.C. naixia a Lugdunum, a la Gal.lia, Tiberi, Claudi Cèsar, August, Germànic, el qui després seria el reconegut emperador Claudi, el primer emperador romà nascut fora de la Península Itàlica i l'home, gràcies al qual, jo em dic com em dic, tot i no arribar-li ni a la sola de la seva imperial sabata romana.


En Claudi, coix, tartamunt i politicament insignificant, va ser nomenat emperador el 24 de gener de l'any 41 d.C. perquè era l'unic home adult que quedava en aquell moment a la família, i perquè tots els seus defectes físics feien pensar que seria un magnífic titella en mans de la guàrdia pretoriana.

Però, amb el temps, l'emperador Claudi, que havia estat ja un estudiant brillant, va conduir el país amb ma ferma, alhora que subtil, demostrant la seva capacitat de govern, el seu sentit de fí estratega militar, i la seva connexió natural amb un poble que admirava i estimava amb la mateixa intensitat aquest atípic personatge que es va convertir en l'home més poderós del món conegut d'aleshores.

  
Guanyador de mil batalles, Claudi, no va poder vèncer la mort, enverinat per la seva esposa Agripina, que volia que el seu fill Neró fos el nou emperador. Llarga vida per l'emperador Claudi..els qui anem a morir et saludem amb respecte i record etern!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada