Cercar en aquest blog

dijous, 14 de juliol del 2011

En el laberint d'Àngels Ribé

El MACBA, Museu d'Art Contemporani de Barcelona, et facilita ara el descobriment o el reconeixement de la trajectòria creativa d'Àngels Ribé, a través de l'exposició "En el laberint. Àngels Ribé 1969-1984", que reuneix, fins al 23 d'octubre, unes setanta obres, entre les quals hi ha fotos i dibuixos inèdits i peces que no s'havien vist en els darrers trenta anys, d'aquesta artista que tant va contribuir a renovar les gramàtiques de l'art dels anys setanta.



El període exposat 1969-1984 és especialment significatiu perquè correspon a l'inici de l'activitat creativa d'una artista que ja consolidava aleshores un llenguatge propi, que ha trobat després la seva continuïtat fins avui amb suports i mitjans diferents i amb la seva pròpia signatura, quan el començament firmava moltes de les seves obres senzillament com a A. Ribé, perquè considerava que ser dona artista era llavors un desavantatge.


Moltes de les intervencions de l'Àngels van ser de caràcter efímer, motiu pel qual, el MACBA ha aplegat força material fotogràfic inèdit per documentar-les, de la mateixa manera que també ha recuperat obres que no s'havien vist mai o n'ha reconstruït d'altres, com ara el Laberint, una escultura participativa a escala humana amb parets de plàstic groc transparent, que es va presentar l'any 1969 al Centre Artistique de Verderonne, prop de París.


Amb aquesta exposició el MACBA continua en una de les seves línies de treball de recuperació d'artistes rellevants del nostre entorn a la recerca dels seus aspectes menys coneguts però especialment significatius.

http://www.macba.cat/controller.php

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada