Cercar en aquest blog

dimarts, 7 de juny del 2011

Marta Durán, pintora natural

La Marta Durán és una pintora natural, perquè pinta amb la naturalitat de la pròpia vida i perquè pinta la vida a través de la natura, en obres que cavalquen entre l'expressionisme i l'abstracció per acotar, a cops de color, la infinitud de l'univers, en quadres, materialment finits, que parlen de les seves platges, dels seus jardins, dels seus immensos paisatges, i del mar.


 I és que la Marta, que viu a Mataró a primera línia de costa, no ha deixat mai de mirar, primer, aquest mar que ha pintat tantes vegades d'acord amb la seva pròpia sensibilitat, per endinsar-se després en la realitat diversa del paisatge, tant en el seu estat més salvatge, com en la seva dimensió més cultural, per mitjà d'aquells jardins que volen ordenar l'aparent caos de la natura en el seu estat més lliure.


En qualsevol cas, la Marta pinta la natura amb oli sobre llenç, aplicant capes i capes de matèria pictòrica fins a aconseguir inventar nous colors en un esclat cromatic que identifica tota la seva producció. 


Llicenciada en Biologia, en la branca de Botànica, la Marta aconsegueix que els seus quadres semblin diferents cada vegada que els mires, de la mateixa manera que tots els elements reals dels paisatges ens ofereixen constantment aspectes diferents, tot i ser sempre identics a si mateixos. Comproba-ho tu mateix anant a veure l'exposició de Marta Durán a la galeria de Arte Aitor Urdangarin de Vitòria, on la Marta t'espera amb la seva blava mirada marina, fins al 15 de juny.









 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada