Cercar en aquest blog

dimarts, 14 de juny del 2011

Jörg Immendorff

En un dia com avui, 14 de juny, però de l'any 1945, naixia  a Bleckede, Jörg Immendorff, el qui després es convertiria en un reconegut pintor alemany neoexpressionista.


Immendorff, que va pertanyer a l'escola de Joseph Beuys com a pintor neoexpressionista de connotacions assimilables als neofauvistes, es va donar a conèixer amb la sèrie de pintures titulada "Café Deutschland", amb la divisió del país com a tema central.


Des de l'any 1969 es va posicionar politicament contra el passat alemany nazi, contra la guerra en general, i contra la contaminació. 


Tot i aquest comportament admirable, Jörg Immendorff, que era amic íntim de l'ex-canceller Gerhard Schroeder i de qui va fer un retrat, va ser condemnat a una pena de llibertat vigilada i a pagar una multa, després d'haver estat sorprés per la policia alemanya en un hotel de luxe de Düsseldorf entre prostitutes i amb una considerable quantitat de cocaïna.


Immendorf va morir l'any 2007 a Düsseldorf a causa d'una malaltia neurològica que patia des de feia anys i que l'havia prostrat en una cadira de rodes.

http://es.wikipedia.org/wiki/J%C3%B6rg_Immendorff

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada