Cercar en aquest blog

dijous, 16 de juny del 2011

Coca-Cola, la pausa que refresca

L'any 1929 es va crear un dels eslogans més famosos i populars de la Coca-Cola "La pausa que refresca", per publicitar, amb gran encert, els encants d'aquella fantàstica beguda que va inventar exactament el 5 de maig de 1886, en una farmàcia d'Atlanta, el químic farmacèutic nord-americà John Smith Pemberton, un home que va estar tota la vida obsessionat per trobar la fòrmula màgica d'una medecina genial que fos a l'hora la beguda perfecte!



Havia nascut la Coca-Cola, la mateixa beguda que ara celebra el seu 125è aniversari, fidel, amb algunes variants, a la secreta fòrmula original (guardada gelosament en un banc d'Atlanta) d'aquell primer xarop contra el mal de cap, els nervis i la set, que el mateix Sigmund Freud va lloar tot qualificant-la de substància màgica.




Va ser Frank Robinson qui la va batejar amb el nom de Coca-Cola ( a partir dels components bàsics de fulles de Coca i nous de Cola) i qui va dissenyar, amb la seva pròpia cal.ligrafia, el logo actual de la marca, pensant, amb gran encert, que les dues grans "Ces" funcionarien molt bé en els cartells publicitaris de l'època.


L'any 1915, 30 anys després del naixement de la Coca-Cola, Alexander Samuelson, va dissenyar la inconfusible "ampolla contour" que per la seva femenina forma i la seva particular textura, podia ser reconeguda fins i tot a les fosques. 



Com saps, tot i que encara pots trobar Coca-Cola en les ampolles originals de vidre, les llaunes, com la que jo tinc ara a les meves mans, és ara l'envàs més habitual i el que pots consumir arreu amb gustos una mica diversos i grafies infinites, aptes per als col.lecionistes compulsius de tant potent refresc, compost per olis de taronja, llimona i vainilla, més altres ingredients que varien lleugerament el seu sabor.


 


Que el Pare Nöel sigui graficament com és i vesteixi com vesteix, és perquè l'any 1931 l'il.lustrador Haddon Sundblom així el va dissenyar per a una campanya publicitaria de la Coca-Cola....de la mateixa manera que altres personatges han incorporat aquests colors i aquesta indumentària per a publicitar altres encants refrescants de la vida, sense pausa!


Si possessim en fila totes les ampolles tradicionals de Coca-Cola que s'han fabricat fins ara, des de la Terra a la Lluna, que ara brilla fantàstica en el meu cel de Sant Pol de Mar, podriem anar i tornar unes 1.045 vegades. I és que la Coca-Cola és la Coca-Cola, la pausa que refresca i la paraula més coneguda i pronunciada arreu del món després d'OK. OK?

https://www.cocacola.es/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada