Cercar en aquest blog

dijous, 27 de gener del 2011

Mariano Zuzunaga, el fotògraf

Com a realitzador i conductor del programa "Babel" de Catalunya Ràdio vaig tenir el plaer d'entrevistar  el fotògraf  Mariano Zuzunaga amb motiu d'una exposició a la galeria Safia de Barcelona, i ara, passats els anys, he tingut també l' agradable sorpresa de participar, ja com artista, a la col.lectiva, com et vaig dir ahir, "Encuentros II", al costat de la Silvia  Japkin , de Gonzalo Casino, i del mateix Mariano.


Com en Gonzalo, en Mariano en va regalar un llibre, el  titulat  "Nuevas sugerencias. El fotógrafo y la fotografía" per mitjà del qual l'autor mostra  els mecanismes essencials  que justifiquen el seu amor per a la fotografia i les pautes necessàries per entendre la seva nanera d'experimentar el llenguantge de la fotografia i la raó de ser de la seva existència. Diu en Mariano que el fotògraf , com a manera de primer filòsof, es dedica  a alguna cosa que probablement ignora quasi completament i que mostra una vida de fragments que intenta reunir sense saber ben bé per què.


 http://www.marianozuzunaga.com/

Sóc home poc sensible al llenguatge fotogràfic, perquè veig la vida sobretot a través del dibuix i la pintura, però no puc deixar d'admirar les fotografies dels bons fotògrafs sobretot quan van acompanyades d'una excel.lent explicació conceptual com la que t'ofereix en Mariano tant en la seva obra, com en les seves paraules i en les seves pròpies fotografies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada